Djur är inte underhållning

Jag har varit på cirkus en gång i mitt liv. Jag var då ett barn och ovetande om vad som försiggick bakom ridån. Majoriteten av alla vuxna människor är däremot, till skillnad från en sjuåring, väl medvetna om hur det ser ut när det gäller djurhållningen på cirkusar men ändå väljer de att främja verksamheter som dessa genom att besöka föreställningarna. "För skojs skull".
 
Cirkus kan vara underhållande på många sätt, men att träna djur till att göra konster som deras kroppar inte är skapta att kunna göra, med metoder som är rent ut sagt tortyr, för våra egna själviska nöjen är inte underhållande. Det är heller inte underhållande att djuren fraktas på minimala ytor under dåliga förhållanden i flera timmar. Jag förstår inte hur man tänker när man väljer att medvetet blunda för dessa tydliga exempel. Det är inget hittepå. Vilken frisk människa som helst borde veta att vilda djur inte hör hemma i miljöer och förhållanden som dessa, utan i deras rättmätiga miljöer där de kan ströva fritt och leva ut sina naturliga beteenden. Vilda djur hör hemma i det vilda. Punkt.
 
Hellre ser jag ett förbud mot att ha vilda djur inom cirkusar och låta de vara där de hör hemma än att de fraktas som gods fram och tillbaka till olika ställen i flera timmar bara för att vi ska ha någonting att titta på. Detta gäller egentligen alla cirkusdjur men i synnerhet vilda. Jag vet inte med er, men det ena låter för mig betydligt bättre än det andra! Utnyttjandet av djur för våra själviska nöjen är fel, djur är inte underhållning och ska inte heller vara en del av underhållningsbranschen. Det handlar om att kämpa för en bra sak och därmed bidra till att det blir en förändring. Och för mig är inte själviska nöjen en bra sak att kämpa för när oskyldiga djur blir utsatta. Cirkus och underhållning för all del, men lämna djuren utanför. Skriv på här om du vill förbjuda vilda djur på cirkus!
 
1
Grodan

Skrivit på så klart!