Dags att plugga vidare

Nu har jag skickat iväg mina universitetsansökningar! Det känns oerhört skönt att få det gjort. Förra året velade jag fram och tillbaka hela antagsningsperioden så att jag missade sista anmälningsdagen och fick göra en sen anmälan istället, och sen krånglades det med betygspapper halva sommaren också. Det slutade med att jag blev reserv men aldrig antagen. Men den här gången har jag sett till att vara ute i tid. Jag har försökt att bläddra igenom så många program som möjligt för att se vad som tilltalar mig samt vad jag har och kommer ha behörighet till efter den här terminen är slut. Jag har så oerhört breda intressen och inget specifikt mål, så det har varit svårt att bestämma sig för vad jag egentligen vill läsa. Och jag vill heller egentligen inte flytta längre ner än Luleå för att plugga, men allt jag är intresserad av att läsa finns inte där. Nu har jag i varje fall sökt till de program jag känner skulle passa mig på ett eller annat sätt, både i Luleå och Umeå. Trots att det lutar mest mot Luleå...
2
Anonym

HAHA. Du, som inte tycks bry dig om annat än dig själv, dig och.. Jo just det, dig. Du överväger faktiskt att läsa till sjuksköterska??? Tillåt mig skratta. Och tycka väldigt synd om dina framtida patienter. Har man inget intresse för att hjälpa människor har man inget i vård att göra.

Svar: Vilka fina ord! Jag blir så rörd!

Som du ser var sjuksköterska längst ner på listan, vilket betyder att det är minst prioriterat. Anledningen till att jag sökte det var för att jag tittade på en utbildning där man behöver vara utbildad sjuksköterska, och jag tänkte: Varför inte? Jag kan ju alltid tacka nej. Eller ja.

Vill du själv kanske bli sjuksköterska? Är det därför du hänger upp dig på just det av alla program jag sökt till? Jag är väldigt nyfiken på vem som gömmer sig där bakom. Bor du i Kalix kanske? För du verkar ju uppenbarligen känna mig så väl!
Elin Svanold

Sanna

Vi har sökt ganska lika du och jag :)

Svar: Vad kul! :)
Elin Svanold